sobota 17. října 2015

Sídlistě v dešti

Včera jsem zůstala před domem sedět v autě............
Líbilo se mi, jak kapky bubnují na kapotu vozu............. Zavřela jsem oči a poslouchala.........
Dlouhé minuty............
Pak jsem pozorovala kapky na oknech vozu i za okny. Všichni plakali.Obloha, stromy, domy ...... Žádný smutek, jen úleva, radost a rozmazané impresionistické obrazy kolem.
Fotila jsem si je mobilem. Někteří lidé si nevšimli. Jiní si všimli a smáli se mi. Smála jsem se taky. Chytili mě na švestkách. Vlastně na kapkách.
A pak jsem vystoupila, že už jako musím jít domů, ale nemohla jsem dál. Kapky na spadaném listí vytvářely tak nádherný koncert, až srdce bolelo. Schovala jsem se pod buk a poslouchala ............ tisíce kapek, tisíce maličkých bubínků.......
Všechno zářílo, všechno se lesklo. Barvy květin před domem ....i takové je obyčejné sídliště v "protivném" podzimním dešti.












:-)


 

10 komentářů:

  1. Pěkný. Zvlášť ta se psem je bezva.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám tě pod logem „ hezké čtení " a zase, i po tak dlouhé době co jsem u tebe nebyla, nejsem zklamána. Je to klid v duši, co člověk cítí když to čte a to je to, co potřebujeme. Hezký večer Lenko. Anna

    OdpovědětVymazat
  3. AD 1 a 2: Moc děkuji za komentáře, Liško a Anno. Jsem tak zavalená prací, že tu teď moc nejsem ....... tím spíš Vaše komentáře potěšily.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezké povídání plné citu, Leni, a moc pěkné dešťové fotografie.
    Za deště jsem fotila mnohokrát, ať už z auta nebo venku, a měla jsem u toho velice příjemný pocit.
    Měj se krásně, Leni, a nenechej se udolat prací!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, moc děkuji za komentář, byť s ročním zpožděním ... jedu teď trochu na horské dráze a ve stanicích se nestaví, tak .... se omlouvám, moc. A juknu k tobě. Po roce§ Jestlipak ješte tak krásně fotíš??? (To víš, kontrola musí být!) :-)

      Vymazat
    2. Fotím, Leni, jestli dobře, to nedokážu posoudit.
      Blogování jsem hodně omezila, vlastně jsem s ním úplně skončila loni v květnu, ale později jsem ještě pár článků přidala.
      Jak to bude dál, nemám tušení.
      Ať se ti v tom sedmnáctkovém roce daří!!! ♥ Hanka

      Vymazat
  5. Lenko, to je nádherně napsané… :-)
    (Přes rok jsem tu nebyl, tak pro mne je to nový článek, nový příběh. A budeš ještě někdy psát, viď?!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Boriusi, vlastně Borie :-) ...... ráda tě tu vidím. :-) Já píšu ... ono to není vidět, protože to mám zatím schované ..... ale nepíšu sem, to je pravda. Trochu existuju na FB, ale hodně teď žiju ... tolik poetických i hektických věcí, že to nestíhám zaznamenávat :-) ... Jakpak se ti daří??? A kdepak jsi byl ty, žes tu tak dlouho nebyl? Nemáš chvilku na mail? ...

      Vymazat
    2. Moc rád si tu chvilku udělám, Lenko :-)
      Platí stále Tvůj e-mail na centrum.cz, který jsi měla před 4 roky? Právě jsem tam odeslal mail✉️ :-)

      Vymazat
    3. Samozřejmě, vše funguje, všechno vím, všechno se dozvím, strýček Google je moc šikovný a všechno mi přeposílá. Dokonce i tyto komentáře. Díky za dopis! :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář!