středa 21. května 2014

Nepovídám ........ prožívám ......

Proto jsem dlouho nepsala ......

Život je pestrý, zajímavý, dobrodružný, smutný, k vzteku i k rozjímání. Neustále mě překvapuje, rozradostňuje i štve a neustále musím hledat ta správná, ba nejsprávnější! řešení..........  Ne, že bych chtěla, ale vím, že jinak na to zase slíznu a dostanu tu situaci znovu a znovu ....... dokud se to nenaučím. A řešit něco v páru, to je tedy fuška, to vám řeknu. Ostatně znáte to mnozí. Když je člověk sám, klidně si může klepat na rameno, jak je dobrej, jak všechno umí a zvládá. Pokud ve vztahu naráží, najednou se mu zdá, že nezvládá skoro nic, naštěstí ten druhý mu občas helfne, stejně tak, jako jej předtím do toho problému dostal. No, poněkud v té životní situaci tápu ....... Uvidíme.

Nicméně chtěla jsem se podělit o zážitky z pár dnů chození a ježdění na německé straně Šumavy.
Krása, krása! Dobrodrůžo a zajímavo. Tohle jsem vyfotila cestou ... Další fotky ještě nemám setříděné a upravené. Tedy vydejte se se mnou po nejkrásnějších pohledech na krajinou českou i německou. A nebe a slunce ...... je společné všem.

..... krajinou českou ....

.... krajinou německou ....

...... české obliny ....

.... západ nad českou vsí .....

..... Velký javor  od Malého javorského jezera ......

...... vracíme se z vrcholu, i slunce se už loučí  .....















Dobrou noc. :-)

9 komentářů:

  1. Zdravím tě, Leni, a jsem strašně ráda, že jsi zase na síti, i když máš trochu času hlavně kvůli chřipajzně. :-(
    Nabírám dech na okomentování tvých fotek, tak ti ještě předtím děkuji za návštěvu a krásný komentář u mě.
    Tak tedy ... už se nerozplývej nad mými fotkami, když sama dokážeš v krajině vybrat a vyfotit takovou nádheru. O kýčovitosti se nezmiňuj, na to jsem alergická, v přírodě se kýč nevyskytuje, ten vytvářejí jenom lidi a každý na to má stejně jiný názor.
    Nebudu rozebírat jednotlivé fotky, protože se mi líbí úplně všechny, a to i po technické stránce. Mám ráda kontrastní čisté snímky.
    Šumava je nádherná na české i německé straně, i když tam jsem ji na vlastní oči neviděla. Výlet to musel být překrásný, zvlášť když vyšlo slunečné počasí. Těším se, až setřídíš fotky a dáš na blog další várku.
    Měj se moc krásně a brzy se uzdrav! :-) Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. DĚKUJU, Hani za uznání. Od tebe má váhu, protože vím, že se fotografování opravdu věnuješ. Já vždycky jen tak jdu a když se mi něco líbí, tak to cvaknu. Prostě sváteční amatér. Takže mám radost, když se něco náhodou povede. Slunečno bylo jen trošku. Hodně pršelo a byla mlha - hlavně na kopci. Jeden opravdu kráný snímek jsem zazdila, kdy jsme šli v dešti (padaly i malé kroupy) do prudkého kopce, do toho zasvítilo mezi stromy slunce a osvitilo kapičky na větvích ..... byla to nádhera. Ale já byla tak unavená a mokrá, že se mi nechtělo ani sáhnout pro foťák.
    Třeba sem dám ještě nějaké svědectví o té druhé stránce počasí, uvidím.

    O tom kýči máš pravdu, příroda nedělá kýčovité obrázky. To jen my o tom občas tak mluvíme, abychom si nepřipadali hloupě, že se tak rozplýváme nad tou krásou, až dokonalou. Je to možná takové malé pokrytectví. Budu se citovat "Někdy se člověk chová jako hlupák ve snaze, aby jako hlupák nevypadal." A přitom příroda dokonalá je! A vidět to, je veliké štěstí a radost. Asi si ji budu ještě víc připouštět k tělu, na druhé nehledíc. I když už tak vypadám někdy - mírně řečeno zvláštně. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Leni, fotky jsou překrásné, díky, že se tam můžeme podívat s tebou. Přeji ti hezké prožívání :)

    OdpovědětVymazat
  4. ad 3: Děkuju, Báro. Jsem ráda, že fotky potěšily.

    OdpovědětVymazat
  5. ad 2: Leni, ten tvůj citát je přesný!
    Těší mě, že mě považuješ za "odborníka" přes fotky, ale já v podstatě fotím stejně jako ty. Něco mě nadchne, tak to cvaknu. Nefotím zdaleka tak promyšleně a systematicky jako můj přítel, beru to spíš citem a často se rozplývám nad krásou krajiny. Těžko se mi o tom píše, nedokážu svoje pocity dostatečně vyjádřit, navíc nerada používám vzletná slova, ale bývám doslova u vytržení nad velebností přírody. Taky jsem zvláštní až divná, ale je mi to fuk! ;-)

    Přeji ti klidnou noc a krásný víkendL ☼ Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. P.S. autorovi smazaných komentářů: Zde se mluví pouze slušně, již jsem ti to říkala několikrát.

    OdpovědětVymazat
  7. Prožíváš hezky a zdařile komentuješ obrázky. Tak pěkné prožívání. Anna

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Leni, to je dobře, že spíš prožíváš :) A taky mi mám radost, že už jsi se objevila u lišky :)
    Taky nic moc nepíšu..

    OdpovědětVymazat
  9. Krásně je na Šumavě:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!