středa 5. března 2014

O pesimismu optimisticky

........
Z mailu kamarádovi:
"...... žít za všech okolností v radosti je děsná zodpovědnost! Žít v radosti není vůbec žádná sranda! :-)   Volbou této cesty, zasvěcení se jí, znamená odmítnutí všech ostatních, méně zodpovědných a nezralých......"

.... No, takhle my si píšem. Je totiž velmi vzdělaný, seriózní a moudrý a ............... takže rozumí i většině mých blbostí. 
Třeba budete taky rozumět.

A přesto jsem měla včera malinký splínek, pesimistickou náladu (asi skvrny na slunci či co), i z práce jsem odešla dřív, protože jsem se nějak na ni necítila. A ten pesimismus jsem užívala ........ ale pak mě přestal bavit a hledala jsem cestu z něj. I začetla jsem se do Murphyho zákonů. A za chvíli jsem se řehtala, až jsem málem sousedy pobudila. To už bylo o půlnoci.
Nejvíc mě dostalo ono známé:
"Usmívej se, zítra bude hůř a pozítří ..... to už vůbec nemusí přijít." Je to tak pravdivé, že se nelze než smát.
A taky: "Zkušenost je věc, kterou získáš těsně po tom, cos ji potřeboval". ..... velmi výstižné, že?
A taky:  "Když nemáte po ruce nic jiného než kladivo, tak vám kdeco připadá jako hřebík."

A tak vám to tu píšu, kdybyste měli nezodpovědnou pesimistickou chvilku, abyste to zkusili jako já. A život je zase báječný a úžasný a plný dobrodružství! ..........jak jsem už také ťukala jedné milé osobě včera do mobilu ještě v jednu v noci. Zavolal, páč byl v té době v práci, nikoliv v říši snů, se slovy: "A to jsi jako odešla dřív z práce, jako že ti není dobře, abys mi pak v jednu v noci psala takovéhole věci?"  Řekla jsem mu: "Jo." A pochopil to. Teda myslím, že pochopil. Jestli on taky není to ..... co ten kamarád výše. Prostě dobrej.

A jestli tomu taky rozumíte, tak jste docela určitě taky dobrý!  Fakt! Já tomu rozumím. Protože jsem přečetla mnoho a mnoho Murphyho zákonů a některé i víckrát, a to už je slušná kvalifikace, nemyslíte? (Teda nevím, zda úplně "kvali", ale fikace naprosto jistě!)

Tak se mějte moc hezky a hlavně žijte zodpovědně jednu z mála správných věcí: radost ze života!  :-)
 




















:-)


5 komentářů:

  1. Lenko, jo..žít v radosti fakt není sranda. Snažím se, ráda bych, ale nejde to vždy. A jak sama píšeš o splínku, taky se na mě někdy nalepí, ale nemyslím si, že jsem proto nezodpovědná, já se o něj neprosím, přijde si sám a já mu jen mohu ukázat dveře, pokud na to už mám.

    OdpovědětVymazat
  2. ad 1: Ani, to je komentář hodný muže ...... ehm ..... zralé a moudré ženy! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak nevím Leni, jestli to není ironie :), ale to by nevadilo. Teda ale já nechci být chlapem :) Napsala jsem jen, že souhlas, že není sranda žít pořád v radosti, myslím lámat to přes koleno.. Jen snažit se ji ve splínu, natož po..co nejdříve najít i v maličkostech, tak málo ji zas není, aby se nenašla :)

    OdpovědětVymazat
  4. ad 3: Ne, ne, žádná ironie. Taky jsem se opravila .................. a zralá a moudrá žena bys být chtěla? Doufám, že jo, protože větší pochvalu už pro ženy neznám. :-)

    aAno, zlatá slova: "Tak málo radosti (na světě) zas není, aby se nenašla (vždy, když najít chceme)." Budu tě hojně citovat, dovolíš-li. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Souhlasím s tím, že žít v radosti dá pořádnou fušku, Leni. Někdy se na člověka sesypou takové starosti a problémy, že je to skoro na "mašli", ale zjišťuju, že čím jsem starší, tím větší radost ze života mám, i přes všechny trable. Splíny i splínky se mi celkem vyhýbají, někdy mě akorát popadne vztek, ale řeknu si, že v klidu se všechno vyřeší líp.
    Murphyho zákony mám a pár jich znám nazpaměť, jsou naprosto skvělé, okoukané ze života a vtipně podané.
    Užij si příjemnou neděli! :-) Hanka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!