úterý 16. července 2013

Pruhy

- hit dnešního dne. Když jsem dospávala únavu po silných prožitcích na dovolené, modré nebe mezitím zbělelo a slunce se dralo skrz žaluzie tak vehementně, až mě vzbudilo. Tedy ne slunce, ale pruhy, zajímavé pruhy, kvůli kterým jsem nemohla nevyskočit a musela jsem je vyfotit.
Moc se mi líbí ..... tak obyčejná věc a .... tak krásná .....
..... a jak se líbí vám? 

Někdy bych ráda věděla, proč mám "Vánoce" z kdečeho. 
Proč je pro mě kdeco zázrak a obraz. A proč pro jiné nikoli.
Krása světa mě zahlcuje štěstím.
Hrůza světa mě zabíjí. 
(Život je vůbec dost nebezpečná věc. :-) )
A jak to máte vy?








:-)

















9 komentářů:

  1. Leničko, máš takový dar, který by ti mohla spousta lidí závidět. Vidíš skrytou krásu věcí, dovedeš se povznést nad malichernosti, ... Pro lidi, kterým tento pohled na svět chybí jsi nejspíš trochu exot, oni nechápou.
    Zase se pouštím do filozofování, jdu na praktickou stránku věci. Fotky jsou moc pěkné, ale druhá a poslední je přímo skvělá - kontrast, šikmé zvlněné linie, úhel pohledu, ... snímky jsou abstraktní a dokonalé.
    Jsem ráda, že sis užila krásnou dovolenou a vrátila se mezi nás. Už mi po tobě bylo smutno!
    Měj se fajn! :-) Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Vítej zpátky z dovolené. Pruhy jsou krásné, zrovna koukám na podobný úkaz tady u mě v ložnici. Zachytila jsi to moc hezky, moje jednička je ta poslední fotka.. A také díky za tu modrozelenou záclonku, o které byla řeč v komentářích jinde, konečně ji vidím, tak si umím představit, jak lehké bylo se do ní zakoukat :-ú

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, pruhy jsou parádní, taky se mi moc líbí. A mít Vánoce z kdečeho je super, mám to podobně a občas (čím jsem starší, tím častěji) si připadám divně. Ale není skvělé být jiný než šedý "normální" dav? Trápení a starostí máme každý dost, tak proč si neužít radost při každé příležitosti? :-) Pa Sl.

    OdpovědětVymazat
  4. ad 1: Hani, jsem ráda, že se ti kontrasty a vlnění taky líbí. :-)
    S tím povznesením nad malichernosti mě sice přeceňuješ, ale zase, chvály není nikdy dost :-) děkuji za ni.

    ad 2: Báro, to není ten závěs, kvůli kterému jsem musela přestavět celou kuchyň i s přilehlým obývákem a chodbou, ale barvičky jsou tam podobné ..... ty si to tak pamatuješ???? Tý jo, budu si muset dávat pozor na to, co píšu, když to lidi čtou a něco si i pamatujou.
    Jinak jsem popatřila na tvou výzvu o fotku "nový život" a už hledám! :-)

    ad 3: Světluško, vítej na mém blogu, taky koukám, že ti stačí málo ke štěstí ... :-) kuchyňské zákoutíčko, podtácky, růžička ..... To je prima, vítej v klubu! :-))

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasné, jak píše Hanka, dar vidět máte ho obě. Zdravím vás děvčata, vidím že budete kamarádky a to je moc hezké. Pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
  6. ad 5: Aničko, ano, taky mám z toho prima pocit. :-) Tobě také přeji krásné dny.

    OdpovědětVymazat
  7. Nojo, ty pruhy jsou fantastický!

    Dnes ráno jsem viděla pohybující se stín, co mi učaroval - byl to stín mě a mámy, jak spolu sestupujeme do metra (což se děje málokdy). Krásnej. A mně nefotí foťák :( Nemohla jsem to vyfoti ani natočit.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Leni, je vzácný dar krásu kolem sebe vnímat, radovat se s ní, zachytit a předat. Ty ho máš. Prima tvořeníčko a dny pozdního léta.

    OdpovědětVymazat
  9. ad 8: Děkuji za komentář, blue ... Moc krásné stránky. I pro mě modrá dobrá, více než dobrá. :-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!