středa 17. července 2013

Nový život

- reakce na výzvu Báry  - ( http://ubary.blogspot.cz/2013/07/new-life.html)
Podívala jsem se do archivu i nových foteček něco vybrala.

Něco klasiky - rostlinky:


Každé jaro to znovu začíná. 
Ze šedi a nicoty barevná krása.






A tohle jsou letní mlaďoši.




A některé obrázky jsou s větší dávkou symbolu.

Život bez berle.



Stará chaloupka s novým satelitem





Druhý život stromu
(výborný nápad u jedné školy)



Svět je plný nových životů ......
ale nechat si někdy ten svůj starý taky není k zahození, že? 

:-)




10 komentářů:

  1. Hezky zvládnuté téma :-). Pampeliška v díře po suku je krásná! A ten vývrat - to je moje téma. Zrovna nedávno jsme s lesáky domlouvali něco podobného, řezbáře už mám nachystaného, jen dosmýkat z lesa vývrat a pustit se do díla...

    OdpovědětVymazat
  2. Vše krásné, ten oživlý pahýl nakonec prostě paráda!

    OdpovědětVymazat
  3. Obrátit něco kořeny nahoru, může vypadat zajímavě, působit to i docela pěkně ale je to i tááák s y m b l i c k é ? Všehochuť nálad a míst, která ti něco pověděla. Zdravím Lenko, půjdu se ještě podívat, co tady máš ještě nového, dlouho jsem tady nebyla.

    OdpovědětVymazat
  4. ad 1: No jo, ale to bys musela znát ten strom, jeho život, promluvit si s ním, jestli chce být u vás na zahradě ... vlastně to je dílo řezbáře, ten si se dřevem povídá ... Ale aby u vás přebýval ten správný kořen stromu, asi by to chtělo trochu ..... ty víš čeho ... neumím to pojmenovat.

    ad 2: Eli, to jsem ráda za tvůj koment, snad mě dovede zase k tvému novému blogu. Vždycky mi tam skočí ten starý. Jdu s epodívat k tobě.

    ad 3: Aničko, buď vždy vítána, děkuji za komentář, taky k tobě nakukuju, ale někdy prostě k tomu nemám ta správná slova .....

    OdpovědětVymazat
  5. Administrativa je od toho aby mě řekla kdo nakukuje. Jisté věci neřeším Lenko, projdu, přečtu, podívám se a když se mě někde líbí, zajdu na kus řeči a posedím déle? Pokud si kdokoli chce se mnou popovídat, jak říkáš, je vítán, není to ale povinnost, mělo by to být jen tak, m i m o ch o d e m? Když se komukoliv chce.....

    OdpovědětVymazat
  6. Leni, ty ale dokážeš člověka překvapit! Téma na Bářinu výzvu jsi zpracovala naprosto skvěle. Máš všechny předpoklady stát se opravdu dobrým fotografem. Sice nejsem zrovna ta pravá, abych to posoudila, ale přece jenom jsem něco pochytila. Vidíš to, co zůstává jiným skryto, máš smysl pro detail a kompozici, tvoje fotky jsou technicky zvládnuté, ... bylo by toho ještě víc a taky se nejspíš opakuju. Fotka s odloženou francouzskou holí mě tedy pořádně dostala a moc se mi líbí řezbářská práce na posledním snímku.
    Ani nevíš, jak se těším na tvoje další fotky!

    OdpovědětVymazat
  7. ad 6: Hani, Hani, tolik chvály si snad nezasloužím. Raději dost, nebo si začnu před zrcadlem vykat. :-))))) Fotografem asi nebudu nikdy, páč mě baví se jenom dívat a mačkat spoušť, technická stránka věci jde mimo mě. Třeba ty první dva snímky jsou foceny jen telefonkem. Ono se to nedá moc zvětšit, protože by se projevilo, jak je to nekvalitní, ale to tak je, prostě.

    Fotka s holí je opravdu symbolická i faktická. Kamarádka, která ji nosila dlouhá léta, se ji právě učila odkládat a teď už ji několik měsíců vidím chodit bez té hole. Opravdu začala nový život, odložila si někde berli a s ní rovnou i manžela ... :-))

    OdpovědětVymazat
  8. ad 7: Leni, zkušení fotografové říkají, že úspěch je, když je na filmu (rozuměj kinofilm 24-36 políček) jedna dobrá fotka. Někdo považuje za dobrou každou fotku a klidně se s ní pochlubí. Můžu ti říct, že sama nafotím téměř při každém výletu 200-700 fotek a když je přetáhnu do počítače, nezdá se mi dobrá ani jedna. Vždycky jich zhruba polovinu vymažu hned a pak horko těžko vybírám na blog ty podle mě nejlepší.
    Klidně si před zrcadlem vykej, chválu si zasloužíš. Nikdo po tobě nechce, abys z fotek dělala plakáty. ;-) Moje by při velkém zvětšení taky neobstály.

    Je fajn, že tvoje kamarádka začala nový život, a to docela zgruntu. Vzpomínám si, když mi bylo asi tak 37 roků, že jsem prohlásila, že před čtyřicítkou seknu se zpíváním v kapele, změním zaměstnání a rozvedu se. Jak jsem řekla, tak jsem udělala! ;-) A je to!

    OdpovědětVymazat
  9. Druhý život stromu je opravdu originální, to se mi líbí:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  10. TIPSTER GOLDENED TIPSTER GOLDENED TIPSTER
    TIPSTER titanium scissors GOLDENED TIPSTER GOLDENED TIPSTER GOLDENED TIPSTER GOLDENED titanium cost TIPSTER GOLDENED TIPSTER titanium teeth k9 GOLDENED TIPSTER titanium nose stud GOLDENED TIPSTER GOLDENED TIPSTER GOLDENED TIPSTER titanium trim hair cutter GOLDENED TIPSTER

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!