pondělí 21. ledna 2013

Samozřejmě, že volím ...

Karla Schwarzenberga.






Snad se nenechá otrávit. Snad se nenechá uštvat. Snad se nenechá vyprovokovat a neuhne ze své slušnosti. Obdivuji jej za jeho diplomatické a místy i velmi vtipné odpovědi i tam, kde mně by se otvíral nůž v kapse a dávno bych někoho mlátila po hlavě.
Snad vyhraje ...... slušnost a slušný člověk, který bude dobře zastupovat náš stát.
Máme na to už? Na někoho jiného, než na všeznalého Klause, který si nevidí ani na špičku nosu?
Nebo bude většina otvírat obdivem pusu, když nám někdo falešně slibuje levnější rohlík?

A že není KS dokonalý? A někdo z nás snad ano?
A že má v něčem trochu odlišné názory? No, jistě. Stejné politické názory nemáme snad ani mezi sebou v rodinách. Měli bychom o nich mluvit a mluvit a pěkně si všechno vysvětlovat.


Myslí si snad někdo, že když člověk podpásově napadá druhého, dělá z lidí hlupáky a kdekoho uráží, že se stane náhle z něj na Hradě laskavý lidumil?

Napsala jsem na podporu pan Schwarzenberga toho jinde dost. Bylo vůbec napsáno mnohé. Kdo už teď neví,  kde je pravda a kdo je tou lepší volbou, těžko jej přesvědčit.
Většina vzdělaných lidí podporuje K. Schwarzenberga. Proč asi?
Pan Klaus podporuje M. Zemana. Proč asi?
KSČ podporuje M. Zemana. Proč asi?
I v seriózním zahraničním tisku (tentokrát nemyslím na Slovensko, ale na Británii a celkem nestranný oficiální  tisk) se píše, že KS bude pokračovatelem Havlovy politiky, kdežto MZ Klausova stylu, obohaceného o vulgaritu. Jistěže, to tak cítíme skoro všichni. Opravdu všichni?
Opravdu to všechno nestačí na ono rozhodnutí? Opravdu se musí nalít na někoho ještě větší špína?
Ach jo.

Každopádně díky kampani a mnoha článkům a rozhovorům jsem poznala hlouběji jednoho úctyhodného pána, kterého jsem si sice vážila už dřív a dost, ale teď ještě více, Karla Schwarzenberga.



7 komentářů:

  1. Mě je KS také sympatický jako člověk, ale nemůžu ho volit kvůli politice TOP 09. Pravdou je, že se KS v médiídch až příliš démonizuje. Zeman je pro mě nepřijatelný není sympatický vůbec, nevěřím mu a stejně jako Ty - cítím spolek Klaus a Zeman a jejich společné praktiky. Myslím, že jsem se k tématu prezidentských voleb také už hodně vyjádřila na jiném blogu. ;-)Také jsme to samozřejmě probírali naživo v práci a s nejbližším mým okolím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo Barčo, ale koho volit? Karla ani Miloše určitě ne, nikdo jiný tam není. Tak koho? prázdnou obálku?

      Vymazat
  2. volila jsem ho v prvním kole a nemám důvod ho nevolit v druhém. z nějakého pro mě naprosto nepochopitelného důvodu se "neshodujeme" dle kalkulaček, přesto s tím co prezentuje a jak to prezentuje souhlasím. a naopak se Zemanem naprosto nesouhlasím, je mi protivný a po všech stránkach naprosto neakceptovatelný. teda chvílemi jsem si říkala, ještě než jsemho viděla naživomluvit, že by třeba mohl. ale po tý jeho prezentaci je mi jasné že ne. a přitom se s ním jakože shoduju :-) houbelec neshoduju se s ním

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě je Zeman i neposlouchatelný. Včera jsem ho zaslechla v práci krátce v rádiu - přeladila jsem to po chviličce jinam. Ratko, na kalkulačky nehleď - tyto věci myslím právě také jdou s vnitřním založením každého z nás.

      Vymazat
  3. Ano, díky Ratko a Barčo, něco uvnitř rezonuje více, než kalkulačky. Tedy mně vyšly i kalkulačky, ale i kdyby nevyšly a přes některé věci TOP 09 .... prostě je to o mnoho tříd lepší člověk než MZ.

    Já sem dám i některá historická fakta o tom, že karel Schwarzenberg je vlastenec a pochází z rodiny, která je osočována neprávem ...... ále, však si to přečtete ..... jdu to tam nahoru dodat.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem názoru, když to tak vezmu všechno dohromady a okolo, že K.S.pro naši zem bude důstojnějším prezidentem.
    Jo, lecos se teď na něj vytahuje..včetně toho, že působí v Top 09. Kdo chce psa bíti..
    A nebylo nás tehdy tolik rádo, že se nemusí rozhodovat mezi těmi největšími stranami ČSSD A ODS,a brali jsme tu stranu jako nějakou novou, snad lepší alternativu ? Hodně lidí tehdy věřilo, že právě K.S. je toho zárukou..Zklamání nastalo až při sestavování vlády, kdy se v koalici, která vznikla s ODS a VV začly množit skandály. K.S. z toho podle mne nadšený nebyl, myslím, že skutečně chtěl i vládu opustit..ale bylo pro něj důležité raději vyjednávat a udržet ji, abychom nechodili pořád k dalším a dalším volbám.Ke skandálům své vždy řekl.Dal najevo, že s nimi nesouhlasí.A myslím, že své ministerstvo vedl dobře.

    OdpovědětVymazat
  5. ad 4: Anino, taky jsem toho názoru, že kdyby Karel Schwarzenberg ve této vládě nebyl, že by to bylo horší než lepší. Ostatně o tom se zmínil i pan Tomáš Halík (v kom. 12 u následujícího článku - od Elišky)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!