čtvrtek 27. září 2012

Otázka s úsměvem


Teď mi přišel príma mail, nad kterým jsem se pousmála:

"Pokud sebou přinesete vytištěný tento e-mail, získáte jako DÁREK -  KUPÓN na věštění pomocí HŮLEK WITAN.
Zeptejte se hůlek Witan - NOVINKA  -  Prastará technika dává přesné a jasné ODPOVĚDI."

Napadlo mě okamžitě: Jejda, a proč bych se ptala hůlek, když se můžu zeptat sebe???
A bez kupónu! :-)

Přeji hezký prodloužený víkend. Budu ráda, pokud tu nějaké komentáře zanecháte.

9 komentářů:

  1. Věřím, že je něco mezi nebem a zemí, jak se říká..Taky v to, že existují lidé, co jsou k určitým věcem víc vnímavější a tedy dokáží něco, co nechápeme..Kdybych neviděla, neslyšela, ale hlavně sama nepocítila na sobě..(nepatřím k nim), měla jsem jen a mívám rozumem nepochopitelné zážitky..
    Je asi daleko víc těch, co se prohlašují za ty s mimořádnými schopnostmi, hlásají to široko daleko a jen vydělávají na neštěstí druhých.
    Ti, co opravdu jsou něčím navíc obdařeni to nemají zapotřebí. A pokud je lidé znají, pak proto, že si veřejnost vyžádá nějaké informace od nich, vyhledává je. Nebo chtějí podat svěděctví knihou a tím pomoci.
    Jak Leni píšeš, mohu si odpovědět sama, ano. Může si každý v podstatě odpovědět sám, protože on se zná nejlíp a už může dost pravděpodobně předpokládat...jak u něj cosi dopadne. No, jen nechce se nám často vědět..protože víme, známe naše přednosti i slabiny.Zatím co ty naše slabá místa zahrabujeme někam dolů, u druhých je vidíme, pokud je známe, velmi dobře.Jako druzí ty naše.
    Jo, proto stačí, když se dokopeme k tomu, abychom šli s těmi svými na světlo a dokázali je brát tak pravdivě jako u jiných. To člověku ale zrovna dobře nedělá..
    A nutkání na nějakou odpověď je silnější než my.
    Pak se někteří chytáme všeho..
    Samozřejmě, těžko si čl. odpoví jak a kdy zemře apod.,snad je to i tak zařízené shora..ale co mu chybí, co dělá špatně i proč..to ví každý sám.

    OdpovědětVymazat
  2. Prodloužený víkend se vydařil, Leni, díky za přání, my jsme si k němu ještě přidali dva dny dovolené.
    Z těch mailů a různých nabídek by se člověk zjevil! Nechtěla bych znát odpovědi zprostředkované hůlkou na věštění, ale chtěla bych vlastnit kouzelnou hůlku. Když se sama sebe ptám, co bych s ní dělala, dokážu si odpovědět a vím, že by to asi nic špatného nebylo. Aspoň tedy doufám, ... ale kdo ví?! ;-)
    Jinak si netroufám odpovědět na otázku, jak bych se zachovala třeba v nějaké extrémní situaci, natolik dobře se neznám! :-(
    To je zase duchaplný komentář, nevím, jestli ho mám smazat nebo odeslat, ... vidíš, dilema ...

    OdpovědětVymazat
  3. Hani, víš myslím si, že v postatě se opravdu zná každý úplně nejlíp. Že může jít spíš o to, že se někdy raději znát nechceme, pochopitelně v těch slabých místech, nebo si je nechceme připouštět, abychom je nemuseli řešit..a chceme se vidět lepšími, než jsme. Je to asi normální.
    Co neznáme a nemůžeme nikdy s jistotou předpokládat, jak se zachováme v nějaké hraniční už situaci, kdy absolutně převládnou emoce nad rozumem, zklidněním se. Marně se neříká..počítej do deseti, ráno moudřejší večera atd. Jsem dost impulzivní, během života jsem s tím párkrát narazila. Přece jen už to není tak, jako kdysi. Tak pokud to stíhám a uvědomím si, že teď bych neměla raději ještě reagovat, na to, co zrovna zabolelo..nepovede se vždy :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, taky s tím mám problém. Jak se říká, "vyřčené slovo nelze vzít zpět", mockrát jsem reagovala impulzivně a pak mě to třeba mrzelo.
      Sama o sobě si myslím, že jsem protivná, nesnášenlivá, nevzhledná, vypasená, ... vůbec se nemám ráda (to mi říká mamka a sestra), lepší se asi nedělám, ale chtěla bych být, jenže na druhé straně pro zlepšení nic moc nedělám. Tak řekni sama, napatří mě přehnout přes koleno ...? ;-)

      Vymazat
  4. ad 1: Aninko, mluvíš s člověkem, který ve "věci mezi nebem a zemí" nejen věří, ale používá je a ráda rozkrývá jako věci obyčejné, zákonité, běžné.
    A ony schopnosti? Má každý z nás, ve větší či menší míře.
    Nicméně máš pravdu, člověk sám ví, ale přiznat si je mnohokrát nedokáže, protože tam má emoce, ohrožuje to jeho ego, něco si nedokáže přiznat .....
    Je tedy fakt, že v tomto období, kdy člověk nemá se sebou příliš důvěrný a otevřený vztah a hodně věcí si sám sobě nalhává (nalháváme si všichni, jen jde o to jak moc), by mohly hůlky, I-ting, karty, numerologie, astrologie ........ dost pomoci.

    ad 3: Jak budeme reagovat v nějaké vypjaté situaci - to fakt nelze spolehlivě předpokládat, dokud se nepoznáme "dokonale" a dokud si sami sebe dost nevyzkoušíme.
    Emoce nás často právě v těchto chvílích zrazují, vrháme se (obrazně i fakticky) z útesů, pláčeme pro někoho, kdo se nám už nevrátí a kdo se má už dávno skvěle, nasazujeme si růžové brýle zamilovanosti a nechceme vidět chyby, ze strachu sebou necháváme vláčet ... jak blázni. Proto je dobré trénovat klid a umění emoce odkládat. Jedině tak můžeme ve vypjatých situacích reagovat adekvátně, zachraňovat jiné nebo sebe, vidět, co je opravdu důležité a co ne.

    Vyzkoušela jsem si velmi, co emoce umí. A viděla výsledky, když jsem řešila věci s chladným rozumem bez emocí. Proto chválím ve špatných dobách chladný rozum, v dobrých dobách otvírám ráda kohoutek se silným tokem emocí kladných. Ještě se však musím hodně učit, jak si míchat ten správný koktejl, kdy a jak. Nicméně VÍM, že to funguje a stačí trocha tréninku a život je hned snažší a krásnější.

    Děkuji za komentář, Ani.

    OdpovědětVymazat
  5. ad 2: Hani, díky za komentář. :-) Až budeš mít zase dilema, zda tu nechat komentář či smazat, tak ho tu dycky nech, jo? Já už si s ním nějak poradím. A máš po dilematu.

    Kouzelná hůlka ..... hmmmm. Když jsme malí a cítíme se bezmocní, přejeme si kouzelnou hůlku. Když jsme velcí, místo kouzelné hůlky trpělivě používáme rozum, svou píli, svou vůli ...... nemáme kouzelnou hůlku, ale máme kouzelné ruce. :-))))))

    OdpovědětVymazat
  6. "Jejda, a proč bych se ptala hůlek, když se můžu zeptat sebe???" No vidíš, to je dobrá otázka pre tie paličky Witan! ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. to je zajíémavé, proč vidí ta hulka jinak než já. proč by miměla dát hůlka pravdivější odpovědi? zeptám se hůlky jak radí lojzo :o))

    OdpovědětVymazat
  8. ad 6: Vítám, Lojzo. - Mám lepší odpověď. Od Aniny! (viz výše) Anina ví víc než hůlky Witan! Ale ta asi nebude ke koupi. Asi ani s kupónem. :-)

    ad 7: Dobrý nápad. Pak řekni, Ratko, jak to dopadlo. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!